symposium

Symposium ‘stoppen met werken, hoe moeilijk kan het zijn?’

Symposium voor vitale 55+ vrouwen

Op vrijdag 11 oktober organiseert VrouwenVisie in samenwerking met Vrouwensoos en de Provincie Groningen van 12.00 uur tot 17.00 uur een symposium in Best Western Plus Hotel Restaurant Aduard, waar vanuit verschillende invalshoeken antwoorden worden gegeven op vragen van vitale 55-plus vrouwen. Er zijn workshops, een informatiemarkt, een muzikaal intermezzo van operadiva Marlies de Waard en een Pensioen Speeddate (neem je DigiD mee!).

Herken je dit?

Je bent een vrouw van de babyboomgeneratie en hebt nu de leeftijd bereikt waarop je (bijna) gaat stoppen met werken. Je behoort tot de eerste generatie vrouwen die carrière maakte in een tijd dat de man als kostwinner de norm was. En nu sta je voor een transitie naar een nieuwe invulling van je leven en heb je te maken met vele dilemma’s. Bijvoorbeeld: Waar moet je rekening mee houden wanneer je stopt met werken? Waar vind je de benodigde informatie? Hoe sta je er (eventueel samen met je partner) financieel voor als je stopt met werken? Wat betekent in die nieuwe levensfase economische zelfstandigheid voor je? Wat doe je met veel vrije tijd? Als je de zorg voor ouders en/of kinderen combineert met je baan of pensioen, hoe blijf je dan op de been? Kortom: De 60+ vrouw van nu zit niet achter de geraniums, maar wil vitaal blijven deelnemen aan en wil iets betekenen voor de maatschappij. En een maatschappelijk vraagstuk is: Hoe laten we kennis van al deze vrouwen niet verloren gaan?

Wanneer en waar?

Op vrijdag 11 oktober 2019 van 12.00 uur tot 17.00 uur ben je van harte welkom in Hotel Aduard, Friesestraatweg 13. Op het symposium krijg je vanuit verschillende invalshoeken antwoorden op vragen van vitale 55-plus vrouwen. Er zijn workshops, een wandelgangenprogramma, muzikaal intermezzo en een Pensioen Speeddate. Neem je DigiD mee voor een kijkje in jouw pensioentoekomst (met Anton Reitsema van APPG).

Voor slechts € 39,50 kun je meedoen!

Het evenement heeft inmiddels plaatsgevonden, de ticketshop is gesloten.
Bij je ticket zijn inbegrepen:

  • inclusief koffie/thee
  • lunch
  • plenaire workshops naar keuze
  • wandelgangen informatiemarkt
  • het ervaringsboek t.w.v. € 15,-

Bij het boeken van je ticket vragen wij je om je 3 voorkeurskeuzes aan te geven voor de workshops.

Het aanbod van de workshops vind je hier