Over de auteurs:

Sjikke Mulder (Makkinga, 1953) heeft na haar psychologiestudie eerst in het onderwijs gewerkt. De laatste 25 jaar van haar werkzaam leven is ze directeur/bestuurder geweest van verschillende Provinciale instituten voor advies en onderzoek in de sociale sector. Twee jaar geleden is ze gestopt en nu maatschappelijk heel actief in het bestuur van verschillende stichtingen.
linkedin.com/in/sjikkemulder

Heleen Untied (Groningen, 1951) is na het werken in het Vormingswerk voor Werkende Jongeren in de jaren ’80 een Kledingverhuur, annex atelier, begonnen. Met veel enthousiasme heeft ze het bedrijf opgebouwd en uitgebreid. Anderhalf jaar geleden is ze gestopt en heeft ze het bedrijf overgedragen aan twee van haar werknemers.

Aanleiding voor het boek
De enthousiaste initiatiefnemers voor dit boek, Heleen Untied en Sjikke Mulder, hebben zelf ervaren hoe het is om na een werkzaam leven (van 40 jaar) te stoppen met werken. Hun ervaringen hebben ze allereerst gedeeld met andere vrouwen die zich op hun initiatief verenigden in De Vrouwensoos Groningen, een netwerk van vrouwen in de “derde levensfase”, die recentelijk zijn gestopt met werken. Deze groep was in korte tijd geformeerd en fungeerde meteen als een klankbord voor de initiatiefnemers. Ze werden gestimuleerd door de enthousiaste reacties van de vrouwen die ook behoefte hadden aan tips en adviezen. Vervolgens vatten zij het plan op om de ervaringen van deze vrouwen te bundelen in een boek en daarnaast waardevolle tips te verzamelen, waar vrouwen die binnenkort gaan stoppen met werken, hun voordeel mee kunnen doen.